Bodil's brunkager *****
500 gram smør
500 gram sukker
250 gram lys sirup
100 gram sukat
125-150 gram mandler
50 gram pomeransskal ( appelsinskal )
15 gram Kanel (2 spsk. )
10 gram st. nellike (1½ spsk. )
10 gram kardemomme 2 ( spsk. )
12 gram potaske ( 1 spsk. )
800 gram mel
Smør sukker og lys sirup opvarmes i en gryde til næsten kogepunktet
.
Herefter tilsættes sukat ,mandler , pomeransskal ,kanel , st. neillike og
kardemomme . Lade det køle lidt og opløs potasken i noget koldt vand og det
røres også i.
Bland melet i til sidst, ælt det godt .
Del portionen i 4 lige store dele og rul pølser af dejen .
Lad det stå i køleskab eller i fryser natten over .
Skær tynde skiver og læg det på bagepapir, bag i 5- 7 minutter
ved 175 grader i varmluftovn . Min ovn ( bruge 6 minutter ) . Du må
prøve dig frem, pas på de ikke bliver for mørke .
Tak til Bodil og God Jul.