Kursus feb 2006

 

Start
Op
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side

 

Start Op Kursus feb 2006 Bustur 28 aug 2005 Besøg hos Edokoi Big Mama kom hjem Skærtorsdag 8 april 2004 Edokoi 8 dec 2004 Kursus hos Edokoi 19 marts 2005

Kursus hos edokoi  4.2.2006

Maarten Lammers var kommet hele vejen fra Belgien og startede med et spændende foredrag på 2 timer samt der var plads til at spørge. Hans hovedbudskab, "Pas dit vand"  dårlig vand er årsag til de fleste af de problemer han ser . Næst efter så er det vigtig at man aldrig behandler i blinde, da en forkertbehandling kan være medvirkende til at dine koier dør. Så derfor behandle kun når der er brug for det, mange medikamenter kan også være kræftfremkaldende .
Maarten  ser tit  koi dø pga. iltmangel, dette kan blandt andet være vejret, der er medvirkende til at en dam pludselig tilter over sammen med en evt. dårlig vandkvalitet .
Omkring KHV havde Maarten også nogle interessante informationer, igen har det noget med vandkvalitet at gøre, og at hvis virus ikke er der i tilstrækkelige mængder , så kan du tage nok så mange  pcr test og du vil ikke finde virus før du har stresset fiskene tilstrækkelig  og virus er i udbrud ,det gir stof til eftertanke, for det betyder at virus kan være til stede, men i for små mængder til at det kan ses.

Rigtig hyggelig at se og få en snak med Maarten igen .
 

Bag efter kom Michiel de Groote fra Estrad-i+a products . Holland og fortalte lidt om pumper og rør størrelser , også hans budskab, pas dit vand  og foder tit men lidt .
Han havde kompendium med til os som blandt andet også fortalt om stressfaktor hos koi, dette var en rigtig interessant nøgle at have med , når der er problemer i en dam .

Klart vand giver faktisk stress i modsætning til grønt vand , ganske logisk når man tænker sig om , koien kan let gemme sig i det gønne vand, og har meget lille chance for at gemme sig i klart vand .

Hvis man siger at koien dør ved stressfaktor 1000  , så er det en stressfaktor på 300 at flytte den fra en dam til en anden her i landet, jo længer transport med temperaturskift , jo højre stress.

Ammonia  0,1 mg/l  200
Parasitter                 350
Nitrit o,1 mg/l            70

Listen er længere, men mon ikke ovenstående er de vigtigste .
 

Og endelig en repræsentant fra Danafeed i Danmark og Takasumi i Holland.

Her var der desværre ikke så meget tid tilbage , men også meget spændende. Med hensyn til foder så er det selvfølgelig vigtig at du ikke fodre med noget gammel foder og at du ved hvad der er i dit foder. Her fik jeg en forsikring om at jeg ikke ville risikere karotinflækker på min shiro utsuri, hvis jeg brugte Takazumi color, det skal komme and på en prøve når vi kommer længere frem på sæsonen . Lige pt. fodre vi med Takazumi vital og det er vi rigtig glade for og  de går alle godt til fadet. Der ingen tvivl når vi kommer længere frem går vi på basis foder og videre på mix og grower .
Specielt i disse tider er man jo glad for at kunne støtte et dansk produkt som oven i købet er fremstillet i Danmark.

Alt i alt en rigtig god og hyggelig dag, og så var der lige alle de dejlige kendte mennesker som det var skønt at se igen, og der blev også føjet nye ansigter til, så jo jo.... vi glæder os til næste gang Lars holder kursus eller lave et arrangement .
 

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H