Vinterstue med koier

 

Start
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side

Start af bassin Hvis fisk Hanna C203 White powder Gode råd til start af dam Dagbogen  2005 Dagbogen 2004 Stopnet og garn Hvem er koien Wilbert

Håndværkere :

Murermester Egon Truelsen ,7540 Haderup
Tlf. 97 45 25 52
Bil-tlf. 21 25 79 85
Tagdækning KH tagdækning v/Kurt H. Pedersen, taterbakken6 , Feldborg, 7540 Haderup telefon 97454202 eller bil 30974233 email khtag@worldonline.dk
Smed Guldhammer telefon 97456133
elektriker vridsted el
Fliser og brændeovn www.kimsfliser-pejse.dk telefon 87 25 09 99 mobil 22 56 83 21

10 sep. vi har flyttet 4 japaner ind i vinterstuen og de ser ud til at befinde sig rigtig godt.

9 juni vinterstuen er helt færdig

9 maj. Big mama skal hjem klik her for at læse om dagen

8 maj . Vi får fuget vinduer færdig trappen uden for i gårdspladsen bliver lavet færdig og jeg farer til Edokoi for at hente net , ny luftpumpe og lidt andet, Ja så har Majbritt og Mogens bestil bord så vi kan drikke kaffe .

3 maj Bassinet er fyldt med vand, filter er samlet , dog mangler vi lidt strøm så elektrikeren er bestilt til at komme hurtigst mulig, så han kommer i dag eller i morgen. Jeg mangler at sætte børster og filtermåtter i hydrafilteret og gøre rent i filtergraven samt finde et net til at sætte over bassinet så mine fisk ikke kan springe af bassinet. Tømreren mangler vinduer og dæk over filtergrav og på kanten af bassinet. Mureren mangler lidt gummifuge og lidt sokkel skal pudses , og så er der lige terrassen foran vinterstuen i gårdspladsen . Det er sådan i grove træk hvor vi står nu. Jeg tror nok jeg kan vænne mig til at drikke morgenkaffe i vinterstuen .

1 Maj vi har er begyndt at lukke vand i bassinet , jeg regner med at vi ender på ca. 21000 liter, vi når dog ikke at fylde det helt da vi mangler at montere skimmer og filter , det vil vi gøre Søndag. og på mandag skal jeg have ringet til elektrikkeren, så håber jeg at filter og det hele køre senest onsdag aften. Jeg regner også med de sidst vinduer kommer i først på ugen.

30 april gummidugen er lagt i

29 april fliserne er fuget, dog mangler gummifugen mellem gulvflise og kantfuge .

26 april , vi har fået lagt fliser idag, men det er ikke let at tage et billede af det da jeg ikke må gå derude, derfor får i kun et billede af starten.

Waaaaaaaah, der bliver først fuget på onsdag, og jeg har fået bud om først at gå på gulvet på fredag.

25 April vi har nu fået lagt isolering op i loftet og skal til at sætte dampspærre og loftbeklædning op. Hvorfor nu denne rækkefølge og hvorfor har vi ikke sat vinduer og bassinfolie i endnu ?
Jo , vi vil gerne have så meget færdig som mulig inden vi begynder at starte bassinet op så der kommer så lidt svineri i bassinet som mulig. Under alle omstændigheder skal byggeriet være færdig inden mine små kære fisk skal hjem.
Vi har også væltet hegnet ind til gårdspladsen, så vi kan få udsyn over marken mod vest fra vinterstuen. Jeg forventer at der er lidt at tage billeder af når vi når søndag aften.

22 April. Fliser og brændeovn er leveret fra Kim's fliser & pejse jeg fik et knald hamrene godt tilbud af Peter ,jeg ikke kunne sige nej til . De har en dejlig stor udstilling i Viborg, og jeg måtte tage min hund med ind for at se at de fliser jeg ville have ikke var for glatte for mine hunde at gå på .

20 April, nu står det på tømmerarbejde de kommende dage, og jeg håber at vi senest om 14 dage har vand i bassinet .
6 April , mureren mangler ikke meget og det begynder at tage form. Til venstre er det store 22000 liters bassin, til højre kommer filteret til at stå med et mahogni trædæk hen over. der kan man så sidde og nyde kaffen med udsigt både over det indendørsbassin , men så sandelig også se ud over havedammen ca. 25.000 liter

5 April. vores tagdækker KH tagdækning v/Kurt H. Pedersen, taterbakken6 , Feldborg, 7540 Haderup telefon 97454202 eller bil 30974233 email khtag@worldonline.dk kom mandag for at lægge tagpap. så havde jeg lige en lille specialopgave, et lille hundehus fik også lige en gang ny tagpap . Det var nemlig stærkt tiltrængt .

3 April. Endelig kunne vi holde rejsegilde .

26 marts . Måske vi alligevel kan holde rejsegilde i påsken ?

Jow, det begynder at ligne noget :-) .

24 marts, indermuren er næsten færdig, Og de er startet på at lave ydermur også , den bliver selvfølgelig muret som . Hvis jeg kan snige mig af sted i dag eller i morgen , så skal der bestilles fliser.

23 marts . vi måtte lige have elektrikeren ned og sætte kontakter i .

18 marts. endelig chek af bassin mål på dammen i vinterstuen.

414 cm lang 259 cm bred 210 cm dyb, med en vanddybde 205cm bliver det til 21,98 m3 vand og jeg skal nu have bestilt gummidug hos Edokoi.

De begynder at mure på mandag . Jeg tror jeg har fundet den gulvklinke jeg vil have . Jeg skal lige have en mursten med ind til forretningen for at sammen holde dem med fliserne. Jeg kunne jo også bare have lånt et par fliser med hjem, men det glemt jeg helt , i min glæde over at have genfundet en gammel arbejdskammerat og hans kone.

15 marts Min smed Guldhammer telefon 97456133 holder selvfølgelig aftalen og stiller mandag morgen for at lægge gulvvarme , og op ad formiddagen er vi færdige med både afløb og gulvvarme. Min elektriker kommer over middag, for at jordforbinde rivenet og så er vi klar til at støbe gulv, næsten da.

klik for at se et større billede.

 Natten har givet en masse regn så nu står der vand i bassinet allerede inden jeg har lagt gummimenbrani ! fy føj, det er vi nødt til at have op.
Nå men elektrikkeren kom lige til fyraften, for der skulle jo kun lige jordforbindes til rivejernet :O) ! jammen der skal støbes gulv i morgen , sååå vi måtte jo heller lige putte lidt elrør i gulvet så vi kunne få skjulte ledninger til alle de kontakter der skal være , nå ja man kan jo heller ikke have chek på det hele :-) . Det der med el har jeg aldrig været god til det jo bare noget der er der , ikke ? nå men nu kan de støbe gulv  fra morgen af .

11 marts elektrikker og smed er bestilt til mandag den 15 marts.

8 marts. Bassinet tager tager form , mon de holde faglig møde ?

5 marts .

Fredag morgenen  7.45 jeg sidder og får min morgenkaffe. pludselig køre der en rendegraver forbi ude i indkørslen, fint tænker jeg han er på rette vej, men nej, pludselig kommer han kørerne tilbage, jeg havde nær fået kaffen i den gale hals ,jeg springer op og vinker men nix han forsætter væk, jeg springer ud og får noget fodtøj på, ud for at stoppe manden , han skal da ikke køre væk når han skal grave ud til min havestue. Heldigvis holder han ude på den anden side af gården og jeg forklare ham, at ham skam er på rette vej.

Puha tænk hvis han var kørt sin vej. han forklare at han ikke havde husnummeret, så han var blevet usikker og ville ringe til mureren .

5 minutter efter dukker Egon op, og så begynder de på at grave og hakke den gamle trappe væk.

Hurra vi er i gang. ! Byggematrialerne er kommet og Egon bedyre at de kommer og støber mandag morgen.

 

2 marts. en opringning til min murer for at høre om hvornår de kunne tænke sig at gå i gang, og han forventer at sætte af i morgen, men han ville ringe nærmere.
Konen er jo lidt utålmodig kan i nok forstå

24.feb. diskussionen går på lodret eller vandret overdækning af dammen så fiskene ikke kan springe ud, Erik vil lave en 50 cm høj kant med net og jeg vil have den helt til loft , for Lars har fortalt hvor højt sådanne nogle store karper kan springe meget højt.
Endnu engang må jeg ringe til Lars for at få afklaret sagen. enden bliver at vi laver en vandret ramme med et rimelig åben net , som kan hejses op i loftet når vi er i vinterstuen.

23. feb. Endnu et besøg hos Edo Koi , selvfølgelig for at se mine kære fisk, men jeg skulle også have Lars til at forklare hvordan jeg skulle montere skimmeren. Godt jeg fik snakket med Lars ellers havde jeg monteret den med tilslutning til det første kammer i filteret, og den skal faktisk monteres med tilslutning til bøstekammeret (nr. 2 kar ). Ja ja jeg er jo en novice i dette med filter så godt jeg kan få god råd og vejledning hos Edokoi .

23.feb. 1. byggemøde overstået med min Murermester:

Egon Truelsen ,7540 Haderup
Tlf. 97 45 25 52
Bil-tlf. 21 25 79 85

Desværre er vejret ikke med os, så vi påbegynder først i næste uge med at grave og støbe hvis vej. I morgen indsender jeg anmeldelse om påbegyndelse af byggearbejde.

De sidste detaljer er på plads og jeg laver en ny revideret tegning i morgen. Det er dog småtingsafdelingen og primært omkring dammen. overfladeskimmer, afløb osv.

19 feb. I går var jeg på rådhuset for at hente og betale min byggetilladelse   Der var dog en lille skrivefejl på , så jeg fik den ikke med hjem, Her til morgen ringede den søde dame at jeg ville få den med posten på lørdag og jeg kunne godt sige til mine håndværker at de skulle holde sig klar .

Så nu rulle projekt vinterstue, jeg ringede straks til min murermester og fortalte at han godt kunne holde sig klar. Vi aftalte et byggemøde her i weekenden, og han regnede med at de ville starte med at støbe i næste uge .

 4 feb. har jeg afleveret ansøgning om byggetilladelse til tilbygning af vinterstue.

Der vil kun gå ca. 14 dage så skulle byggetilladelsen være i hus.

Mine håndværker er ikke klar til at gå i gang inden til marts så det passer fint .

Konen er bare utålmodig og ville ønske at vi længe var færdige, samtidig med jeg grubler over hvordan jeg skal lave vandløbet ude i haven om. Det skulle gerne kunne fungere som et biofilter samtidig.

 

 

 

 

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H