Bonsai

 

Start
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side


Bonsai Galleri

Den Spæde start.
Hvad er det nu lige konen har gang i ? jo man fik lidt interesse for bonsai i Japan, så nu er det da også endt med at der sker lidt i den retning.

Jeg fandt en lille hyld ude i hegnet, og den så sjov ud.

   

men hvad gør man så?, tja surfer nette tyndt og ender på www.jagro.dk  jeg må eje nogle bøger om dette, nettet er godt, ingen tvivl om det , men af og til er det nu rart at sidde med en bog henne i sofaen. såååååååå....

En hurtig samtale med Jeanette og 2 bøger var bestilt, og de kom i dag. Det kniber dog med tiden til at få læst idag men der er ikke tvivl om at jeg fik et godt råd  . Den store bog Pines på engelsk er lige hvad jeg havde brug for , samt det lille hæfte  grundregel  for bonsai dyrkning på dansk. Tak til Jeanette  www.jagro.dk  Jeg glæder mig til at jeg skal forbi næste gang jeg kommer på djævleøen .

22.07.2007  Jeg har haft besøg af nogen der kender mig godt og de har begavet mig med en Satsuki azalea, den er jeg rigtig glad for og glæder mig til at se den i blomst næste forår ( den skulle efter signe være svag lyserød). Heldigvis at jeg har købt en ny bog om bonsai og her stod lige lidt om hvordan man skal passe en Satsuki .

Satsuki asalea har det bedst i halvskygge og kan endda stå i helskygge midtsommer. jeg skal dog huske at den skal med ind og stå frostfrit når vi kommer til vinter .

Den skal kun klippes lige efter blomstring og evt. have nippet nye skyd der bliver for lange .

Bogen hedder Bonsai og skrevet af Colin Lewis og er på dansk, der står en masse praktiske ting og jeg syntes det er en god bog at have i reolen når man er ny bonsai freek . Den giver også en masse inspiration.

Sidste år købte jeg en kinesisk vandgran, den var snørret  med grim bonsai tråd og det lykkedes ikke at få det hele fjernet da jeg ikke havde det rigtige værktøj, det har jeg nu .

Jep det er en rigtig grim skade , og det kommer til at tage mange år om at hele. Jeg har efter billedet blev taget behandlet med træplaster for at beskytte, så håber vi det går.

Lidt inspiration skal der jo til, så jeg vil da gerne anbefale et par sidder.

Peer-bonsai
Bonsai.dk
Dansk Bonsai Selskab
Nordic bonsai center
Bonsai Vaerkstedet Denmark
Fuchi Bonsai

min plan er at lave lidt fuchsia som bonsai, og det startede jeg på sidste år .inspireret af Bonsai Garden - Home Of Fuchsia Bonsai By Kath Van Hanegem hjemmeside.

Jeg skal dog i gang med at finde egnede potter til de små træer jeg startede op sidste år .men der er da heldigvis mange steder på nettet hvor man købe, og det gør jo tingene lidt lettere når man nu ikke lige bor i nærheden af en forretning som sælger de ønskede vare.

01.03.2008 Jeg har helt glemt at få sat min fine Satzuski Azalea på, den fik jeg foræret af nogle gode venner sidste sommer, de har selvfølgelig fuld forståelse for at disse små planter er spændene at have i haven  . Den har stået og hygget sig under frostfrie forhold hele vinteren og den ser faktisk ud til at den er begyndt at tro at det er forår. Nogen steder har jeg set de kalder dem satsui , så jeg er lidt forvirret på dette punkt .

Jeg nok nødt til at have lånt eller købt en bog om disse Satzuski Azaleas sådan bare lige for at lære lidt om dem.

Så har jeg 3 fuchsia som jeg regner med skal trænes til at være bonsai planter .

Denne regner jeg med at jeg kan få til at blive noget med kaskade , den skal selvfølgelig have klippet sine blade for de er alt for store.

Denne skal nok blive sjov, men jeg ved ikke hvad den ender med, foreløbig skal jeg have den snørret rigtig med noget tynder tråd . hvorfor jeg har klippet bladene på den ? jeg håber jeg kan snyde den til at sætte mindre blade .

Denne plante skal ende som et lille træ med krone, den har fra naturens hånd små blade , men ikke små nok så den skal også have klippet sine blade .

Maj 2008 endelig fik jeg bestilt lidt skåle hos Nordic bonsai center samt et par bøger, de ankom så idag, ja jeg var for sent ude flere af de skåle jeg gerne ville have var desværre udsolgt, så kan hun lære det, ka hun. Alle vil jo plante om her i foråret :( , men der skal læse nu ,så det slut med flere opdateringer for idag , jeg skal dog nok se at komme med lidt billeder snarest så har jeg ikke lovet for meget

Juli 2009 jeg er igen blevet begavet med en pragtful lille bonsai :-)

nu er jeg altså nød til at få lavet noget ordentlig til at sætte dem op på.

 

 

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H