Vejledning i at gøre det rigtig fra starten med en havedam til koier.

Hvis du bare så meget som tænker på at det kunne være sjov at have en koi eller 2 , så lav din havedam med bunddræn fra starten så slipper du for mange ærgrelser, og du slipper for at gøre arbejdet 2 gange .

Og sørg for at der er et jævnt fald mod bunddrænet

Damdybde skal være 150 cm og hellere 200 cm, og det skal ikke kun være på et lille område, men på minimum 4-5 m2 og hellere 6-8 m2   , minimum 10 m3 vand og helst 20 m3

Glem alt om de små filtrere, de er ikke velegnet til koier. De er ok for en kort periode til karantæne, men når der virkelig skal fodres , så kan de ikke følge med.

Du skal have et godt mekanisk filter hvor det er let at slamme ud i bunden, flere gange om ugen . Desuden skal du have et biologisk filter.

Bundrænet sørger for at der er et minimum af skidt på bunden af dammen, det vil sige selvfølgelig kun hvis du lader filteret køre hele året, døde frøere ryger ned i bunddrænet og grimme bakterier vil have svært ved at trives. Der er nogen der sværger til ikke at bruge bundrænet om vinteren, jeg køre med bundrænet  fordi min forhandler siger at de kunder der køre med bunddrænet året rundt er dem der har færrest problemer.

Jeg vil senere komme ind på de forskellige filtertyper og sætte lidt billeder ind

 

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H