Bustur 28 aug 2005

 

Start
Op
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side


Start Op Kursus feb 2006 Bustur 28 aug 2005 Besøg hos Edokoi Big Mama kom hjem Skærtorsdag 8 april 2004 Edokoi 8 dec 2004 Kursus hos Edokoi 19 marts 2005

Med Edokoi på bustur 28 aug 2005

Først en stor tak til Edokoi for et rigtig godt arrangement og en stor tak til alle de der åbnede deres private have for os.

Vi startede fra Edokoi klokken 9:45  og nåede at se 6 haver i løbet af dagen. Alle haver var sprængfyldt med masser af god inspiration ,og vi så  en masse klart vand dog nogle steder med et svag skær af brunt og vi blev enig om at det nok var noget der hørte årstiden til.

Den første havedam vi så var på 110.000 liter, og jeg skal love for at koi'erne havde masser af plads at boltre sig på. En umulig opgave at overdække om vinteren, men til gengæld har de 2,5 meter dybde at gå ned på om vinteren.

Den næste have havde de bygget have pavillon ned i niveau  og med glas ud i dammen så man kan se fiskene svømme rundt, rigtig spændende og hyggelig ide .

Vi så der efter en nyanlagt have, hvor man havde en ø ude i midten og med masser af granit.Jeg må indrømme at de store sten pynter i haven, men sikke et arbejde !

Så var vi lige nede og vende i Vejle, her var der et smukt vandløb, med 2 søer og den ene dam var bygget sammen med et drivhus , så koierne kan gå mere beskyttet om vinteren. Det syntes jeg var en genial løsning.

Efterfølgerne så vi en smuk besøgshave i ry, de havde nok det længste vandløb jeg nogensinde har set i en have, rigtig flot lavet, det må have været et kæmpe arbejde at lave. De var også dem der var begavet med den største niveau forskel , og det var blevet udnyttet på smukkest vis til dette vandløb.

Vi sluttede af med at se en smuk "lille" dam på 30.000 liter, og denne dam havde nok dagens mest krystalklare vand, det jeg kan se som forskel på min og deres havedam er at de har 55wat mere uv-lys end jeg har og jeg må indrømme at det kan godt være det der gør den store forskel.

Jeg ville godt have set alle de vandløb inden vi byggede vores eget, men nu har jeg inspiration til at bygge vores eget om når vi engang er færdig med alt det andet i haven

Selvfølgelig var vi mange der allerede kendt hinanden men jeg fik da sat ansigt på en del flere og det var rigtig hyggelig.

Det store spørgsmål er :
spiser koi'er mennesker ?
eller er dette en ny teknik til at gøre koi'er håndtamme  ?
eller er dette et nyt algedræbe middel ?

.

 

Dagen blev afsluttet ud hos Edokoi med en hyggelig middag med masser af godt mad og hyggelig snak. Det bestem ikke sidstegang jeg melder mig til en bustur med Edokoi.

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H