Vestkoi

 

Start
Op
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side


Start Op Vestkoi Tossehusset Thomas Bohsen Superkoi koidam.dk

Til Hamburg med vest-koi, ja det er noget der har været aftalt for lang tid siden, for jeg har faktisk købt en Shioro-utsuri ( opdrætter Masaki ) af Jan en der var lys og et mod stykke til de 2 jeg har gående herhjemme som er lidt for mørke når de går i vinterstuen .

Jeg tog hjemmefra kl 5.45 og var så i Esbjerg  7.20 og der havde Bente en dejlig kop kaffe klar og hold da helt op hvor jeg trængte til kaffe for vi var rendt tør for kaffebønner hjemme , så jeg havde bare ingen morgen kaffe fået . Så et stor tak til Bente for en dejlig kop kaffe.

Ca kl 8 futte Jan og jeg så af sted til Hamburg destinationen hed Thomas Sieling ,Koi Zentrum Hamburg og vi ankom 11.30 , på de 3½ time fik vi sørme snakket koi, hvem kunne også have gætte at snakken faldt på koi :-)

Behandlig af dammen og koi kom selvfølgelig også frem og her var Jan og jeg heldigvis enige, MAN BYPASSER IKKE SIT FILTER VENNER.
 

Nok om koisnak, nu skal der fortælles om Koi Zentrum Hamburg. Thomas har bygget et sprit nyt drivhus og har selvfølgelig kun koi fra Niigata , Japan.

Bassinerne er stort set bygget op som Japanerne gør , cement med glasfibervæv og hele molesjavsen. Filter med japan måtter osv.
Selvfølgelig er der også fodbad , man går ikke op og ser koier uden at fodtøj er desinficeret . Ja jeg følte mig næsten sat tilbage til Japan .

Henne for enden af drivhuset gik de store koi, her var en bandit af en chagoi på over 95 cm , og den var bare rigtig flot, desværre er mit billede af de store koier ikke særlig godt.

Inden Jan gik i gang med at udvælge koier så fik jeg lige lov at kigge ind i det aller helligste , nemlig Koi Zentrum Hamburg's karantænen og her gik et par koier jeg glæder mig til at se komme ud af karantæne det er ganske vist .
også dejlig at se hvordan koierne var delt op fra hver opdrætter, samt der var net og sok til hver bassin , og at der var overdækket så koierne ikke kan springe over  i andre bassiner . Jo der er styr på tingene hos KZH ingen tvivl om det .

Jan havde en dagsorden og det var der skulle koier med hjem, det tog faktisk 2½ time at udvælge alle disse koi, det blev blandt andet til en fin flok koromoer

Ja, igen i må undskylde billedkvaliteten, men jeg tror godt i kan fornemme at der er noget at vælge imellem .

Tilbage til Esbjerg og her var der selvfølgelig gjort klar til  til de nye koi, så de kunne komme i et bassin for sig selv . Jo her er der også styr på tingene. Der blev også  lige tid til et kig på den private havedam inden jeg skulle hjem . Der kunne jeg selvfølgelig ikke undgå og bemærke  de smukke rododendron der stod i fuld blomst, jo det så godt ud , og så bedyrede de kære mennesker at dammen  skulle laves om og være med lige kanter, he he, rart at se at selv professionelle aldrig bliver færdig med deres private dam .

Jeg var hjemme igen kl 21.00 jo det var en lang dag men meget spændende, Så et stor tak til Jan fordi jeg måtte komme med .

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H