Sumpdam 2005

 

Start
Op
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side


De små 2005

 

 

20 marts. 2005 Nej nej nej, det er ikke en ny koidam, det er simplehen bare et hul i jorden der hvor drivhuset stod, Som i kan se er det det arve sand og der er ikke meget der kan gro der. de fleste steder i haven er der et lag på 10-15 cm af noget der ligner jord, men så snart det har regnet , ja så bliver det som cement.

21 marts. ja så gik turen til WWW.edokoi.dk igen

NU skal der laves hunde soppebassin, sumpbed, naturdam. og så håber jeg at frøer og andet sligt vil holde sig til denne dam, og blive fra min koidam.

det ikke fordi den rummer en masse vand, jeg gætter på 3000 liter men det vil tiden vise. for at i kan  bedømme størrelsen har jeg sendt Baby ned i bunden.

den bliver er ca. 130 cm dyb.

Yes , der var vi lige heldige Jesper dukkede op, og gummidugen blev smidt i. nu hælder jeg vand i for at finde ud af hvor meget den egentlig rummer ..

Ved i for resten hvordan man forhindre mig i at bruge vand ? jow, du slukker bare for kraften. så virker vandværket ikke .

Erik syntes lige han skulle lave nogle ændringer ude på værkstedet og have sat sin nye drejbænk ind, så han slukkede for strømmen , ja,  uden at fortælle konen hvad han havde gang i .

Så for jeg rundt som en skolde sk... og troede at vandværket var stået af, ( kr.kr.kr.  tænkte konen) eller at der var strøget en sikring, jeg opdagede ikke at han lige havde slukket for den gruppe hvor vandværket er tilsluttet.

ca. 1500 liter vand i på nuværende tidspunkt. , næsten ved kanten af hvor det dybe område holder er der 2600 liter. ak o ve hvor det kan gå når man ikke har regnet på det , denne dam kommer til at rumme mere vand end jeg først havde tænkt.

I den venstre side, kommer der sumpplanter , vandiris og meget mere.

22 marts. ak oh ve, vores lille dam er næsten fyldt, nu er der 5110 liter i så vi ender nok tæt på 6000 liter inden vi er færdig , dette er langt over hvad jeg havde regnet med !!
Den komme i første omgang til at fungere som  opholds dam for mine havedams fisk, mens vi laver den store dam om .

25 marts.

Vores koier og guldfisk og stør er flyttet til en midlertidig bopæl med net hen over, jeg vil ikke risikere at en af dem vil forsøge sig som kamazaki flyvefisk.

Når Lars så har lavet den store dam , og jeg har set hvordan en prof laver en dam , skal jeg så selv i gang med min lille sumpdam.

11 juni i den lille dam går midt yngel fra sidste år, sammen med 3 små nye soragoier og en ginrin chagoi, der er lavet et intermistisk filtersystem af en filtoclear og et hydrakar.
jeg er begyndt at lave kanter, men er nu nået dertil hvor jeg skal tage en beslutning om hvor der skal laves gennemføring i dugen, samt hvordan der skal laves et system så der kan slåes over til et lille vandfald når der er behov for ekstra ilt.
det kan laves med en ekstra pumpe ogen timer eller man kan lave er rørsystem med en stophane der skal åbnes eller lukkes efter behov. Jeg hælder nok mest til at det skal laves med en stophane. Samtidig med skal det laves så filteret er let at flytte derfra da det absolut ikke er tanken at der skal gå fisk om vinteren da dammen er langtfra stor og dyb nok.   Der skal også lægges 2 rækker fliser uden om den granitkant jeg er ved at lægge , så der ikke kommer græs for tæt på dammen. Billeder af dammen kommer snarest :-),

22 juli. I morges da jeg kom ud til sumpdammen fandt jeg en af mine små koiyngel liggende død på jorden. Alarmklokkerne gik med det samme er der noget galt med vandet , nej alle målinger var fine, et skrab viste intet , så jeg må bare tage dette som sort uheld og konstatere at koi kan godt springe selv om alting  er okay, surt. Jeg vil dog holde ekstra godt øje med de små den næste uge .

4. sep. nu er jeg træt af det grønne vand i sumpdammen sigtbarhed på 0, så den uv 55 watt  jeg har købt, bliver koblet på inden min ultra shive. Ultrashiven  Gør et imponerende stykke arbejde.  det er ikke meget smuds der ryger over i biodelen,det er faktisk kun det der smutter , når jeg tager sien ud for at rense den lidt ekstra.

8. sep. nu har vi sigtbarhed på 60 cm, så om en uge kan vi nok se bunden .

14 sep. de sidste par dage er sigtbarheden blevet bedre og bedre, men man fjerner ikke grønt vand så hurtig ustraffet, vi har haft målinger på nitrit de sidste par dage, ganske forståelig, det grønne har jo haft noget at leve af det jo derfor det er der, og det har ikke efterladt meget til filteret. så vi laver lidt vandskift og giver et skud med white powder boster, så er sumpdammen hurtig kørende igen.

Nu håber jeg blot at der ikke sker det samme i den store have dam, for der er vandet også ved at miste den grønne farve, jeg har allerede sat foderet væsentlig ned så nu får vi se hvad der sker.

For sjov skyld har jeg købt nogle strips, der måler 5 forskellige ting, fint nok , de er bare ikke nøjagtige nok , men de indikere dog hvad man bør chekke op på.
Den viser ph. kh. gh. nitrit og nitrat. Der vil komme lidt mere om dem om et par dage.

21 sep. nitrit er heldigvis helt væk efter en uge

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H