Haven 2008

 

Start
Op
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side

trøfler i haven Fuchsia Blåbær Rhododendron i haven Haven 2005 Shiitake Haven 2006 Haven 2007 Haven 2008 opskrifter kartofler Opskrift på  kalkun

12.03.2008 En tur forbi Egebjerg planteskole bidrog med et fint morbærtræ  ( morbus nigra ) er et lille, løvfældende træ med en bredkronet vækstform. Træet bære fine bær der ligner brombær, jeg har dog aldrig smagt morbær så jeg ved ikke hvordan de smager.

23.03.2008 Nu har det været sådan at i påsken har vi altid købt et frugttræ nogen med mere held end andre . Så vi drog af til Jespers planteskole i Holstebro for de havde tilbud på små troldhassel træer og dem ville jeg gerne have lidt flere af . det et smukt lille dekorativ træ og grene er gode i dekorationer. Jeg ville gerne have en pærekvæde men det kunne vi ikke lige finde . Så jeg besluttede at jeg ville køre til Lundhede planteskole den efterfølgende dag.

24.03.2008 Ja Lundhede planteskole havde den pærekvæde jeg gerne ville have, en cydonia oblonga ekmek , den bliver ikke så stor så den kan godt stå i haven, men nu er vores have også lidt større end en almindelig  parcelhushave .Uha man bliver ski inspireret når man sådan kommer på planteskole og solen skinner, en Ingrid Marie Dafo  og en Rød Belle de Boskoop Dafo begge podet på en vildstamme hvilket betyder det bliver store træer som man så i gamle frugthaver og  til sidst spurgte jeg for sjov om de havde en  paradisæbletræ med podet mistelten, argh det havde de og den måtte jeg selvfølgelig også eje . Hvad den kostede ? jaaaa , jeg kunne have fået mange træer for det ene paradistræ , det ganske vist, men måske jeg er heldig at få besøg af misteldrosselen .

Kære læsere billederne af disse træer må vente til de er sprunget ud .

10.04.2008 mirabellen er sprunget ud men resten lader vente på sig . Nattefrost kommer der, så jeg har valgt at vente med at udplante mine nye træer , da nogle af dem kommer til at stå lidt udsat.
Vi plejer og have bier stående nede i marken , de er ikke kommet endnu så jeg er begyndt at blive lidt nervøs, for vi skulle jo gerne have alle frugttræerne befrugtet . Skidt være med mirabellen dem skal vi nok få nok af det er mine pære og æbletræer fra sidste år jeg er bekymret for.

 I går fik jeg slået al græsset og det var tiltrængt,jeg er desværre nødt til at skal have græsset samlet op omme i haven for der ligger store klumper fordi jeg ikke har slået det tids nok.

Jeg har også tilmeldt mig på Vi med have - din haveside på nettet der står en masse spændende , men der er også noget om dræbersnegle , dem har jeg ikke fået nogen af endnu , 7 - 9 - 13 , og ser jeg noget der ligner går jeg helt i selvsving . Sidste år fandt jeg en rød skovsnegl ,det jo lige til at få hjertebanken af, jeg håber ikke jeg finder nogen af dem i år. På siden er der et afsnit med tips om planter, det ser spændene ud, og der kommer jeg nok til at bruge en del tid.

19.04.08 vi drog en tur til urtegarnteriet  for jeg ville gerne aave nogle specielle salatfrø , bla. portulak . og så har musene spist mine kommensplanter her i vinter.....vi kom selvfølgelig hjem med en hel del mere.. sådan går det altid urter er spændene og det gir maden en god smag. Jeg havde sat min næse op efter en isplante for den stod beskrevet i det sidste nummer af alt om haven, men der måtte urtegartneriet give op .
Hjemme ved computeren gik jeg ind på Frøbutikken og bestilte lidt andre frø  bla. mine isplantefrø. Allerede søndag aften kom der mai at mine frø var afsendt og mandag i posten kom mine frø, det garanteret det hurtigste jeg har oplevet hos en internet butik , til dags dato så tak for det til Frøbutikken . For at sætte prikken over iet ja så var der en lille gave med fra frøbutikken, en pose frø med Papaver somniferum (black peony ) dem glæder jeg mig til at se over jorden .

21.04.08 drivbænken er gjort klar til såning og nu skal der også sås i den .

22.05.2008 Fjendtlig indtrængen i haven !
I nattens mulm og mørke har haren været inde i haven, og se hvordan han har ødelagt min pærekvæde.

Det skal blive husket til efteråret når jagten på harer går ind . Nej okay jeg er nok faldet til ro til den tid for vi har ikke så mange harer her på egnen . Lige nu må jeg jo så sætte noget rundt om , så harerne ikke kan komme til at ødelægge mere .

16.06.2008 På havesiden har det været ganske bask de sidste 6 uger uden vand . Jeg har brugt meget tid på at holde liv i div. planter .

Vi er heldigvis forskånet for dræbersnegle 7-9-13, mon det skyldes min lille hær af vinbjergsnegle ?det ikke meget vi har set til dem i år , men i går fik vi endelig vand fra oven af og det kunne logge dem frem af deres gemmer .

17.06.08 det jo pragtfuldt , endelig begynder vi at få lidt regn om natten , lige nok til at holde gang i planterne .

05.10.2008 det farlig at læse i haveblade ! det sidste blad HAVEN er der en artikel om nøddetræer , jeg elsker valnødder og der stod lidt om en sort der hedder Broadview så jeg kørte ud til lundhede planteskole , og ganske rigtig de havde lige den jeg gerne ville have.

Det blev til 1 stk. valnød juglans regia  Broadview samt 1 stk. valnød juglans regia Buccaneer , Den største Buccaneer er plantet nord for  Broardview . Jeg har faktisk et par pladser mere til nøddetræer . så mon ikke jeg med tiden kan føje et hjertenød  samt geisenheim 139 og en metcalfe. JA de er faktisk bestil hos Westergaards Planteskole til levering i 2009 .

Jeg har faktisk en valnød oppe i haven , men den er mere end 10 år gammel og har været  frosset tilbage mange gange og har aldrig båret frugt, den var heller ikke podet. de nye jeg har købt er begge podet, så hvis jeg er heldig vil der måske være frugt allerede efter 2 år :-) , allersenest efter 5 år. Desuden har jeg et par valnødder der er 3-4 år gamle , men de er begge frøformeret så der er lange udsigter til at de vil komme til at give noget .

 

 

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H