Tynde pandekager ( ca. 35 stk )
500 gram mel
6 store æg store eller 8 små
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
2 dl øl
1,1 liter sødmælk
reven citronskal fra en hel citron
saften fra 1 hel citron
250 gram smør
Rør alle ingredienser sammen på nær smørret ,lad dejen hvile i en halv
time , smelt smørret og hæld ca. 50 gram i dejen . Dejen skal have
konsistens som piskefløde eller lidt tynder.
Varm stegepanden godt inden du begynder at stege, hæld lidt smør på panden
og hæld ca. 0,6-0,7 dl dej på panden og fordel den ved at vippe panden
rundt, når kanten af pandekagen begynder at blive sprøde vendes pandekagen
og den steges færdig på den anden side.
Har du ikke tid at lade dejen trække en ½ time bruger du kun 1 liter
mælk.
Pandekagerne serveres med is og lidt whisky eller cognac hen over isen .