Shiitake

 

Start
Op
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side

Shiitake
trøfler i haven Fuchsia Blåbær Rhododendron i haven Haven 2005 Shiitake Haven 2006 Haven 2007 Haven 2008 opskrifter kartofler Opskrift på  kalkun

07.03.2007 Jeg har købt en stamme som gerne skulle kunne give svampe i år.

Derudover har jeg købt bor og stopper og mycelie så jeg kan pode 20-25andre stammer selv.
shiitake vil helst gro på eg, men har du ikke eg kan du prøve med andet forkrøblet træ som  el  .

Jeg har tænkt mig at prøve på birk, og håber jeg kan fine nogen el at prøve på også. Jeg har læst et sted at lind er for tyk i barken  så den dur ikke.

IFGL  http://osuextra.okstate.edu/pdfs/F-5029web.pdf kan man bruge kastanie ,avnbøg bøg birk osv.. men fælles for alle er at man bruger løvtræ og at eg er den bedste. I japan bruger man altid træ i egefamilien til at dyrke shiitake.

06.04.2007 Jubii så er de første svampe er begyndt at dukke frem.

Det er svært at lade den side, jeg ved jo hvor godt de smager og der er 2-3 stykker mere på vej . Jeg har allerede fortrudt at jeg ikke købte lidt flere færdig podede stammer, nå men det er der jo råd for, jeg skal også bruge mere mycelium så jeg skal til handles .   www.Shi-take.dk  Ørum Djurs har hvad jeg skal bruge

19.02.08 Det ikke det helt store jeg har fået ud af mine shitake stammer endnu, men en 3 svampe har jeg da fået fra den der var færdig podet.  Jeg har fundet ud af at man købe små træ dyvler til at sætte i løv stubbe, unægtelig nemmere at arbejde med, så jeg har bestilt hjem fra 2 firmaer i England, så må vi se hvem der får sendt ordene hurtigst. samtidig har jeg bestilt lidt dyvler med østershatte mycelium .

Det ene firma hedder Gardening Express der bestilte jeg mine vare  den 05.02.08 , den 07.02.08 har de trukket pengene fra min konto, jeg har forsat ikke modtaget nogen vare.... (19.02.08 )

det andet firma Gourmet Woodland Mushrooms bestilte jeg varen hos den 07.02.08 og de trækker pengene den 11.02.08 og de vare har jeg heller ikke set noget til ........ ( 19.02.08 ) .

jeg giver dem nok et par dage mere, men så skriver jeg også til begge firmaer, for at høre om de mon kan sporer mine vare..

 

20.02.08 ja efter at jeg havde lavet min opdatering i går, så hørte jeg nyt fra Gourmet Woodland Mushrooms ny ville de gerne have penge for at sende varen, jammen det da ok, men hvorfor havde de ikke det med i den første regning ?

Dyb tavshed fra Gardening Express  så nu har jeg sendt dem en mail, de har jo trods alt hævet pengene på min konto . så må vi se hvor mange dage der skal gå før de svarere . Jeg er ikke vildt duperet må jeg indrømme .

20.02.08  fik jeg følgne svar. :

Hi, We have a normal delivery time of 10-15 working days however, as the delivery address is outside of the U.K delivery will take longer- maybe a few weeks. We will send it by suface mail and it unfortunately will not be able to be tracked. An e-mail will be sent on point of dispatch. Thank you, Debbie

tja de 10-15 dage er jo gået nu og man kalder sig gardening express,  det der med express, nope det tror jeg ikke de lever op til , nok ikke lige det sted jeg vil handle igen .

21.02.08 tja, nu vil de slet ikke sælge og sende uden for uk. !!!!! hvis de skal sende er det på eget ansvar ! nå men jeg sagde go ahead send it. hvis det ikke kommer frem  så det bad luck men det fortalte jeg dem ikke .

Vi må så se hvornår mine vare kommer.

29.02.2008 stadig intet nyt, konens toldmodighed er opbrugt. Jeg kan få vare fra tysklands på 3-5 dage , fra USA på 14 og så har det endda været forbi told, så på mandag må jeg heller tage kontakt til de 2 firmaer i england og høre hvad de har gjort ud over at hæve penge på min konto .

ja jeg kan endda købe koi-magasiner i Japan, hvorfor skal englænderne så være så vanskelige :(

01.03.2008 så kom der endelig vare med posten fra England. Gourmet Woodland Mushrooms  120 små dyvler med pearl østershatte mycelium  :-))) , plus det lovede medfølgende bor .

Gourmet Woodland Mushrooms  bliver helt sikkert det firma jeg kommer til at handle med fremover . Men nu skal jeg lige se om det nu også er så nemt at slå de dyvler i .

14.03.2008 årets første shiitake svamp er plukket og fortæret  :-)

16.06.2008 advarsel Gardening Express skal du ikke forsøge at bestille vare hos, de vil ikke sende uden for england , hvis du fejlagtig overser dette og lægger en bestilling ind på deres hjemmeside, skal de nok hæve dine penge , men du ser ikke ingen vare fra dem og dine penge kan du skyde en hvid pil efter. Jeg har nu gennem flere måneder forsøgt at få enten mine vare eller mine penge, ingen af delene er mulig .

Derfor denne advarsel.

Gourmet Woodland Mushrooms  kan jeg handle med og det ganske vist også dem jeg henvender mig til igen .

Den stamme jeg købte som færdig podet har ikke givet det store udbytte indtil nu, men nu skal jeg love for at den indhenter det forsømte se bare her på billedet .

Her vil være til mange middage . De stammer jeg selv har podet er desværre ikke begyndt at give noget endnu, måske de skal stå et år mere .

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H