Teknik

 

Start
Op
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side

Teknik i mine koi bassiner og data.

 

  liter vand  filter uv pumpe   luft
Vinterstue 23.000 3 x hydra 3000 55 watt red devil 10.300 2 stk
hiblow 40
Kam Air
havedam 30.000 3 x Hydra 6000
+ solution
55 watt red devil 14.700
vandfald. :
12.000 liter hozelock
1 stk
hiblow 40
Kam Air

 

Hvorfor jeg valgte Red Devil pumpen :
Da jeg har 2 koidamme , så har jeg jo en stor elregning og vil gerne have dette minimeret, samtidig har jeg fået oplyst fra den europæiske agent at :

The pump has in the past been developed for salt-water aquaria under the name Black Devil and has been changed into Red
Dragon about three years ago. The Red Dragon has a cable of 1.5 meter, a ceramic axle and is only suitable for indoor use (has to do with EC-compliances about cable length).
We (I+A Products/Estrad) distribute exclusively the Red Devil Pump from this manufacturer. For these pumps we arranged special motors with 10 meter cable. Also the axle is now changed into another (more expensive) material, so we have a durable axle, but one which cannot break. In Pondwater it (very rarely) happens that the axle at once is blocked, and the axle breaks. With the new axle this is impossible.

Michiel de Groote
I+A Products

Hvilket i korte træk betyder at i tidernes morgen udviklede fabrikken black devilpumpen til saltvandsakvarier, og at den i 2001 skiftede navn til red dragon, herefter udviklede fabrikken en pumpe til havedamme med navnet red devil, som har en mere slidstærk og holdbar aksel. samt at den leveres med en 10 meter lang ledning. Så tænker du på at sparre et par kroner på din pumpe til havedammen, så tro ikke på at red dragon pumpe er identisk med red devil pumpen , som nogle forhandlere skriver, køb en Red devil den er beregnet til en havedam .

Min vandfaldspumpe vil med tiden også blive skiftet med en mere energibesparende pumpe, men den er ikke så vigtig da den ikke køre så mange måneder om året, og forår og efterår køre den kun i dagtimerne, for ellers kommer der for stor afkøling af vandet.

Luftpumperne er de rigtige Kam Air hi-blow, og de laver faktisk ingen støj.
Pas på når du køber luftpumper, nogle af dem larmer utrolig meget, og mange luftpumpe bliver solgt under betegnelsen hi-blow.
Jeg har en tornado luftpumpe stående, da vi tilsluttede den til støm i forretningen var der ikke meget larm af den, men når der kommer belastning på , så er det en helt anden sag ! fy føj hvor den larmer. Så derfor vær forsigtig når du køber luftpumpe

 

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H