succes med koi

 

Start
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side


Start vandskift pasning af koi umiddelbart efter hjemtagning Bakteriel infektion Chekliste ved sygdom Vandkvalitet Ilt til dine koi Lær at fange dine koier apotek til havedammen salt Omregner Parasitter Microskop Trådagler Billeder af parasitter Fodring Virkon S Slagskader

Vejen til succes med dine koier

Lær at iagttage dine fisk.
Spiser de alle
Svømmer de normalt
Gnupper de sig urimelig meget
Klapper de finnerne sammen
Har de normale gællebevægelser
Har de forøget slimlag, kan tydelig ses hvis de har

Små skader vil som regel hele sig selv, men kun såfremt dit vand og filter er 100% i orden.

Små skader må ikke blive til større skader.
Opdage du en lille skade, så prøv om du kan tage et billede på dag 1. tag igen et billede af skaden på dag 2. og 3. så vil du lettere kunne vurdere om skaden er blevet større eller mindre.
Begynder skaden ikke at gå den rigtige vej på dag 3 eller værre, den er blevet større måske allerede på dag 2, skal der handles straks.

Et par rejste skæl skal der altid reageres på straks. Find årsagen og behandl

Svag rødme på finner eller krop skal der reageres på straks. Find årsagen og behandl

Fordi en enkelt fisk gnupper sig mod bunden er ikke ensbetydende med at der er noget galt, men du skal holde øje med den. Er der flere der gnupper sig vil det være en god ide at
1. checke vandkvaliteten
2. tage et skrab og kigge nærmere i mikroskopet.

Er der en enkelt fisk der springer er det ikke ensbetydende med at der er noget galt, det kan de blandet andet gøre hvis de bliver forskrækket eller støder sammen med en anden fisk, men sker det flere gange kort efter hinanden skal du regne med at der er noget galt. Find årsagen

Husk du skal også checke maven på dine fisk, dette gøres lettes når du fodre
Ryg og sider kan du altid se når de svømmer rundt, derfor er det vigtig at du koncentrere dig om maven når der fodres, de fisk der er håndtamme kan du let få til at stå lodret i vandet for at få fodret , det straks værre med dem der ikke er håndtamme, jeg har ikke et egentlig råd til den situation, men lad vær at give dem alt fodret på engang kast nogle enkelte piller når de er på vej hen mod dig .
Husk at tit og ofte er et bakterielt angreb forårsaget af parasitter, derfor nytter det ikke kun at behandle mod bakterielle problemer, parasitterne skal findes og fjernes.

Et dårlig vedligeholdt filter kan også give bakterielle problemer, derfor er det vigtig at rense filter ofte der må ikke ligge en masse slam i bunden og filtermåtter må ikke være fyldt med slam.
Husk jo mere foder du bruger jo tier er det nødvendig at rense filteret.
 

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H